Penduduk Kampung Tiba-tiba Lenyap? Ini Kes Kehilangan Beramai-ramai Yang Misteri Hingga Kini

4. Kehilangan anak kapal Flight 19 Ini antara kisah kehilangan yang popular, dilaporkan berlaku pada 5 Disember 1945 melibatkan seramai 14 anak kapal yang digelar Flight 19. Kisah kehilangan ini dicatatkan ketika mereka melakukan rutin harian di sekitar Bermuda Triangle, Florida dan Puerto Rico. Namun menurut sumber, sebelum mereka hilang anak kapal itu sempat menghantar … Continue reading Penduduk Kampung Tiba-tiba Lenyap? Ini Kes Kehilangan Beramai-ramai Yang Misteri Hingga Kini

Wabak Maut Spanish Flu : Satu Pertiga Penduduk Bumi Dijangkiti, Hampir 50 Juta Maut

Sehingga kini lebih 13 juta kes Covid-19 direkodkan di seluruh dunia dengan jumlah yang maut menghampiri angka 580,000 orang, menurut worldometers. Persoalan bilakah pandemik Covid-19 akan berakhir, tiada siapa yang tahu. Namun adakah pandemik ini merupakan wabak paling dahsyat dan terburuk pernah berlaku dalam sejarah peradaban manusia? Kalau korang jawab IYA, maksudnya korang salah! Spanish … Continue reading Wabak Maut Spanish Flu : Satu Pertiga Penduduk Bumi Dijangkiti, Hampir 50 Juta Maut

“Sebab makan marmot”- Terbaru! China Kesan Wabak Bubonik, Mampu Membunuh Dalam Tempoh 24 Jam

China sekali lagi menjadi tumpuan dunia selepas mencatatkan dua kes jangkitan baru wabak Bubonik yang dikesan di bandar Utara China pada Ahad. Pesakit yang masing-masing berusia 27 dan 17 tahun itu dijangkiti wabak tersebut selepas menikmati haiwan Marmot. Sebelum ini media tempatan Xianhua ada melaporkan yang terdapat 2 pesakit disyaki dijangkiti wabak Bubonik di wilayah … Continue reading “Sebab makan marmot”- Terbaru! China Kesan Wabak Bubonik, Mampu Membunuh Dalam Tempoh 24 Jam

Pembunuhan Kejam Junko Furuta : Digelar ‘Neraka 44 Hari’ Ekoran Penyeksaan Dahsyat Tahap Luar Kewarasan Akal Manusia

Rasanya dalam zaman sekarang ini, masyarakat dah lali dengan kes-kes pembunuhan tapi apa yang membelenggu fikiran mereka termasuk admin ialah kenapa 'penjenayah' ini sanggup membunuh? Adakah kerana dendam? Atau kepuasan dan keseronokan? Baru-baru ini admin ada terbaca mengenai satu kisah pembunuhan di Jepun yang sangat tragik dan menyayat hati iaitu Kisah Pembunuhan Junko Furuta! **Artikel … Continue reading Pembunuhan Kejam Junko Furuta : Digelar ‘Neraka 44 Hari’ Ekoran Penyeksaan Dahsyat Tahap Luar Kewarasan Akal Manusia

Tahukan Anda? Mayat Charlie Chaplin Pernah Diculik, Penjenayah Minta Tebusan Lebih RM2 Juta!

Siapa tak kenal dengan Charllie Chaplin, seorang pelakon komedi British yang berjaya menempa nama dalam industri perfileman pada abad ke-20. Malah namanya sentiasa meniti di bibir umum dengan gaya bersahajanya memakai 'topi bowler' , bertongkat serta berkumis kontot yang dianggap lucu oleh peminatnya dari dulu hingga kini. Beliau dilahirkan pada 16 April 1889 di London … Continue reading Tahukan Anda? Mayat Charlie Chaplin Pernah Diculik, Penjenayah Minta Tebusan Lebih RM2 Juta!

Tegur Masakan Kurang Garam, Isteri Tikam Suami 35 Kali!

Pernah tak korang kritik atau tegur masakan emak, kakak atau isteri korang? Sama ada tak cukup masin,tawar, pedas sangat atau apa-apa lah! Make sure lepas ni korang cakap elok-elok, atau lebih baik korang telan je makanan tu. Kejadian yang berlaku di Penza, Barat Rusia ni akan mengejutkan korang especially para suami di luar sana apabila … Continue reading Tegur Masakan Kurang Garam, Isteri Tikam Suami 35 Kali!

3 Terapi Kesihatan ‘Pelik’ & ‘Dahsyat’ Di Seluruh Dunia!

Siapa je yang tak mahu cantik? Semua orang di dunia pasti mahu kelihatan cantik dan berpenampilan menarik. Disebabkan itu ramai yang sanggup mengeluarkan belanja yang besar untuk diri mereka sendiri. Botox, pembedahan plastik atau cucuk vitamin semua tu perkara biasa yang dilakukan, namun ada beberapa terapi kecantikan dan kesihatan pelik dan unik dari seluruh dunia, … Continue reading 3 Terapi Kesihatan ‘Pelik’ & ‘Dahsyat’ Di Seluruh Dunia!